Canephron: Aké účinky majú tieto tablety určené na mierne zápaly močových ciest?

Canephron: cena, dávkovanie, zloženie a moje skúsenosti

Mne samému sa už veľakrát v praxi potvrdilo, že na mnohé aj zdanlivo neriešiteľné problémy ponúka najlepšie riešenia príroda samotná. Presne v týchto stopách ide Canephron, tradičný rastlinný liek určený na podpornú liečbu pri miernych zápaloch močových ciest. Jeho vplyv a účinky sú však oveľa širšie a to je len dobre.

Samotné tabletky ma zaujali najmä kvôli pozitívnym hodnoteniam a komentárom na internete. Nejedno fórum či internetová diskusia obsahujú pochvalné recenzie a to najmä v súvislosti s dlhodobým užívaním. Rozhodol som sa teda aj ja vyskúšať Canephron v rámci prevencie a o svoje skúsenosti sa chcem podeliť aj s vami.

Samotné zloženie aj cena sú pritom zaujímavé už na prvý pohľad a tabletky urobia naozaj veľmi dobrý prvý dojem. Dôležité však je, či skutočne pomáhajú a ako dlho ich treba užívať, aby ste mohli pocítiť pozitívny účinok lieku aj v praxi.

Výrobca a pôvod

Canephron: Výrobca a pôvod Za tabletkami Canephron je spoločnosť Bionorica SE so sídlom v Nemecku, ktorá je držiteľom rozhodnutia o registrácií aj oficiálnym výrobcom. U nás je liek zastúpený prostredníctvom samostatnej spoločnosti Schwabe Slovakia. Pred uvedením na trh podstúpili tabletky komplexný proces testov a certifikácie, takže sú pre užívanie maximálne bezpečné.

Samotná farmafirma sa orientuje primárne na produkty s využitím prírodných látok, ktoré spracováva pomocou najmodernejších technológií a s maximálnym dôrazom na kvalitu. V jej portfóliu možno nájsť rôzne druhy tabliet aj sirupov určených primárne pre problémy s dýchacou sústavou. Canephron predstavuje produkt zameraný na močové cesty.

Zloženie a účinné látky

Canephron: Zloženie a účinné látky Tabletky Canephron sú založené na účinných látkach rastlinného charakteru, nakoľko sa využívajú extrakty obsahujúce vňať, korene či listy rôznych známych liečivých bylín. Nenájdete tu žiadne syntetické účinné látky ani liečivá, čo znamená, že pôsobenie prípravku na organizmus je maximálne prirodzené.

Tu sú látky, ktoré tabletky obsahujú:

Zemežlč menšia: Prvou účinnou látkou obsiahnutou v lieku Canephron je extrakt z vňate rastliny nazvanej Zemežlč menšia. Ide o jednoročnú alebo dvojročnú bylinu vysokú najviac 40 cm, ktorej názov je odvodený od jej horkastej chuti. Kvety sú žlté a pod nimi sú ružové lístky kopijovitého rozvetveného tvaru.

Rastlina rastie predovšetkým na suchších miestach s dostatkom tepla, vo výške nad 1200 metrov nad morom by ste ju hľadali ťažšie. Rastlina samotná sa dá kúpiť dokonca aj samostatne v lekárni, no dá sa zbierať aj vňať z voľnej prírody. Môžete si z nej spraviť čaj, ktorý bude typickej horkastej chuti.

Canephron

  • Pomoc pri zápaloch
  • Podpora správneho fungovania močových ciest
  • Preventívne pôsobenie

Čo sa týka využitia, Zemežlč je veľmi známa liečivá bylina so všeobecnými vlastnosťami. Pomáha na trávenie, podporuje vylučovanie žlče a tráviacich štiav, pomáha na peristaltiku čriev. Má pozitívny vplyv aj na imunitu a pomáha aj pri ochoreniach pečene alebo žlčníka. Má preventívny účinok aj na vypudzovanie parazitov.

Ligurček lekársky: Druhou účinnou látkou v Canephrone je koreň Ligurčeka lekárskeho. Táto rastlina, či skôr menší ker, sa používa veľmi často v gastronómii, pestuje sa napríklad na korenie. V rámci kuchyne sa využívajú všetky jej časti, v tabletkách je však využívaný len koreň a to kvôli viacerým obsahovým látkam.

Rastlina je veľmi aromatická s veľmi rozkonárenou stonkou plnou listov. Kvety sú žlté, plody zas oválne dvojnažky. Ligurček je pomerne vysoký, v ideálnom prípade môže dorastať až do dvoch metrov. Hoci pochádza z juhozápadnej Ázie, pestuje sa aj v Európe, má rád totiž miernu vlhkosť. Aj táto rastlina sa dá kúpiť samostatne v lekárni.

Čo sa týka jeho využitia, Ligurček má v prvom rade močopudné účinky, takže je pomerne bežne súčasťou rôznych čajových zmesí. Uvoľňuje z tela vodu a pomáha aj na zbavenie sa škodlivých látok. Okrem toho má pozitívny vplyv aj na tráviacu sústavu, jednak zlepšuje trávenie a jednak odstraňuje plynatosť.

Rozmarín lekársky: Listy tejto rastliny vo forme extraktu sú treťou dôležitou účinnou látkou zodpovednou za vplyv a účinky Canephronu. Samotný Rozmarín je u nás veľmi dobre známy vďaka jeho využívaniu v tradičnej ľudovej medicíne. U nás sa síce pestuje len cielene, keďže nemá rád zimu, ale v južnej Európe rastie aj nadivoko.

Z hľadiska vzhľadu a stavby ide o zelený menší poloker s typicky úzkymi listami, ktorý kvitne počas leta. V kontraste s úzkymi listami sú modré kvety v korune, ktorých farebnosť môže prechádzať až do fialkastej alebo ružovej farby. Krík dosahuje až dva metre a najmä vďaka obsahu silíc má rastlina silné dezinfekčné účinky.

Keď už hovorím o tých účinkoch, tak Rozmarín lekársky má veľmi bohaté využitie. Pomáha na kardiovaskulárnu sústavu, zvyšuje príliš nízky krvný tlak, posilňuje nervovú sústavu a pomáha aj na kĺby či reumatizmus. Pomáha aj na správne fungovanie trávenia a vylučovania. Vo vysokých dávkach ale môže byť jedovatý.

Pomocné látky: Medzi ďalšie látky obsiahnuté v tabletkách patria uhličitan vápenatý, glukózový sirup, monohydrát laktózy, stearan horečnatý, želatínový kukuričný škrob, modifikovaný kukuričný škrob, montanglykolový vosk, povidon, prírodný ricínový olej, sacharóza, šelak, vysoko disperzný dioxid silikónu, mastenec, oxid titaničitý, riboflavín a oxid železitý.

Čo sa týka účinných látok, tie zohrávajú z hľadiska vplyvu Canephronu najdôležitejšiu úlohu. Tu je ich konkrétna koncentrácia v prípravku:

Látka:Množstvo:
vňať zemežlče menšej (Centaurium erythraea herba)18mg
koreň ligurčeka lekárskeho (Levisticum officinale radix)18mg
listy rozmarínu lekárskeho (Rosmarinus officinalis folium) 18mg

3 ZLOŽKY STAČIA

Mnoho ľudí sa pýta, či naozaj tri účinné látky postačujú pre to, aby boli tabletky úspešné aj v praxi. Moje vlastné skúsenosti ukazujú, že určite áno, nakoľko nezávisí ani tak na počte látok, ako na ich koncentrácii a kombinácii. Tá je v Canephrone veľmi dobrá.

Dávkovanie a užívanie

Canephron: Dávkovanie a užívanie Už samotné informácie od výrobcu, ktoré obsahuje príbalový leták, naznačujú, že v prípade Canephronu je základom jeho úspešnosti dlhodobé užívanie a to rádovo aj niekoľko mesiacov. V tomto sa prípravok nelíši príliš od svojich konkurentov rastlinného typu.

  • 1 dávka = 2 tabletky. Dospelí a deti nad 2 rokov môžu maximálne užiť za jeden deň 6 tabliet, ideálne 3 krát za deň po 2 tabletky
  • V prípade detí do 11 rokov je dávka polovičná, maximálne môžu užiť 3 tabletky denne

Uvedené dávkovanie odporúčam dodržiavať a neprekračovať ho, lepšie účinky to nezabezpečí. Tabletky sa snažte užívať v pravidelných časových odstupoch, ideálne teda systémom ráno, obed a večer. Potrava by nemala ovplyvniť intenzitu účinku, nemusíte sa teda viazať na konzumáciu jedla. Tabletky prehltnite vcelku a zapite vodou.

Účinky

Canephron: Účinky Poďme sa teraz pozrieť detailnejšie na to, aké účinky môže Canephron užívateľovi priniesť. Ako udáva výrobca, ide o rastlinný liek, ktorý sa používa pri podpornej liečbe súvisiacej s močovými cestami a na doplnenie niektorých špecifických terapeutických opatrení. Liek sa musí užívať dlhodobo, to je jeho princíp.

Účinky prípravku sú v týchto oblastiach:

Pomoc pri zápaloch

Ak vás trápi zápal močových ciest, môžete Canephron užívať v rámci podpornej liečby. Nemá síce možnosť ani cieľ nahradiť klasickú antibiotickú liečbu pôsobiacu proti bakteriálnej infekcii, no môže svojim zložením prispievať k prečisťovaniu močových ciest a k znižovaniu negatívnych symptómov súvisiacich s miernejšími formami zápalu.

Podpora správneho fungovania močových ciest

Nielen priamo na zápal, ale aj z dlhodobého hľadiska pomáhajú tabletky správnemu fungovaniu močovej sústavy a jej zdravému stavu. Vďaka tomu, že jednotlivé rastlinné účinné látky majú močopudné účinky, pomáhajú na pravidelné a stále preplachovanie močových ciest. To je viditeľné predovšetkým pri dlhodobom užívaní.

Preventívne pôsobenie

Treťou oblasťou, kde by mal Canephron pomáhať a pomáha aj podľa mojej vlastnej skúsenosti, je prevencia. Aj tomuto účinku vďačia tabletky svojmu zloženiu, ktoré napomáha pravidelnému čisteniu močových ciest. V rámci prevencie pomáha liek aj proti usadzovaniu obličkového piesku, čiže spriechodňuje močové cesty.

VÝDATNÝ PRÍJEM TEKUTÍN

Ak chcete dosiahnuť optimálnu účinnosť a maximálne viditeľný vplyv na zdravie vašej močovej sústavy, nezabudnite ani na niektoré iné režimové zmeny. Odporúčam najmä dostatočný pitný režim, veľa tekutín pomáha prečisťovať močový systém.

Nežiaduce účinky

Canephron: Nežiaduce účinky Podobne ako aj mnohé iné lieky, aj pri užívaní Canephronu sa môžu objaviť niektoré vedľajšie účinky. Medzi časté patria nevoľnosť, zvracanie a hnačka, menej časté sú alergické kožné reakcie. Ak sa u vás niektorý z týchto účinkov vyskytne, užívanie lieku prerušte a poraďte sa o tom s lekárom.

Predchádzať nežiaducim vplyvom môžete aj pravidelným dávkovaním. Ak nejakú dávku zabudnete užiť, nenahrádzajte ju, pokračujte ďalej v riadnom dávkovaní. Ak sa vyskytne u vás krv v moči, nejaké poruchy močenia alebo nebodaj náhla neschopnosť vyprázdnenia, hneď kontaktuje lekára.

MOŽNÉ KONTRAINDIKÁCIE

Liek Canephron by nemali užívať ľudia s alergickými reakciami na niektorú z účinných látok, rovnako tak ani deti vo veku do 6 rokov. Neužívajte liek ani vtedy, ak máte peptické vredy, poruchu obličiek alebo ich zápal a ak máte opuch pre nadbytočné zadržiavanie vody v tele.

Balenie a cena

Canephron: Balenie a cena Canephron sa vyrába len v jednej veľkosti balenia a to v objeme 60 tabliet. Hoci zaregistrované sú aj väčšie balenia, napríklad 120 tabliet alebo 200 tabliet, v praxi sa predávajú u nás len 60 tabletkové balenie. Toto je zároveň aj veľmi veľká nevýhoda a to najmä preto, že výrobca odporúča dlhodobé užívanie.

Ako dlho vám tabletky v závislosti od dávkovania vydržia, ukazuje táto tabuľka:

2 tablety 3x denne = 10 dní

1 tableta 3x denne = 20 dní

Čo sa týka ceny Canephronu, bežne kúpite liek pod 10 €, čo je veľmi dobre. V tomto ohľade je cena za jeden deň užívania pomerne priaznivá, hoci som našiel aj niektoré komentáre a skúsenosti s opačným názorom. Treba však pozerať nielen samostatne na cenu, ale vnímať to komplexne, kde je pomer kvality a nákladov veľmi dobrý.

Kde kúpiť

Canephron: Kde kúpiť Vzhľadom na to, že Canephron je riadne registrovaným voľno predajným liekom, môžete ho nájsť prakticky v každej lekárni. Opravujem sa, nie prakticky, ale teoreticky. Áno, v ponuke ho má veľa lekární a to väčších aj menších, no nie vždy je hneď na sklade. Ak nie, musí sa objednať a vy tak do lekárne meriate cestu dvakrát.

Riešením tejto situácie je preto objednávka online. Už aj u nás je dosť veľa lekární, ktoré maj vlastný eshop a ponúkajú možnosť objednať si tabletky cez internet. To platí aj v prípade Canephronu, kde na kúpu nepotrebujete ani recept.

Zo všetkých internetových lekární ja odporúčam najviac lekáreň Dr. Max. Spája v sebe výhodnú cenu, veľmi dobré zákaznícke služby, pohodlné objednanie a rýchle dodanie. S lekárňou mám ja osobne veľmi dobrú dlhodobú skúsenosť.

Online objednávka, doprava a doručenie

Canephron: Online objednávka, doprava a doručenie Objednať si Canpehron z internetovej lekárne je podľa mňa nielen najpohodlnejší, ale aj najjednoduchší a najistejší spôsob nákupu. Nestane sa vám napríklad, že by neboli tabletky skladom a ihneď k dispozícii. Postup kúpy je nasledovný:

  • Vložíte vybraný počet balení Canephronu do košíka
  • Vyberiete si z viacerých možností spôsob doručenia
  • To isté platí aj pri type platby
  • Na záver už len vyplníte svoje údaje a objednávku odošlete

Dr. Max odporúčam aj kvôli tomu, že na výber je veľký počet možností ohľadom platby. Môžete si vybrať platbu cez prevodný príkaz, platbu kartou online a tiež aj platbu na dobierku. Tam si viete vybrať aj kuriéra, ktorý umožňuje platbu kartou pri prevzatí tovaru.

Čo sa týka samotného doručenia domov, lekáreň ponúka na výber buď UPS kuriéra alebo kuriéra Slovenskej pošty. Prvá možnosť stojí obvykle 2,99 €, druhá 3,50 €. Ak kúpite aspoň dve balenia tabliet, budete mať už doručenie bezplatne. Tu už ide o veľkú finančnú výhodu, ktorú treba zvážiť.

Canephron

  • Pomoc pri zápaloch
  • Podpora správneho fungovania močových ciest
  • Preventívne pôsobenie

Najčastejšie otázky

Canephron: Najčastejšie otázky Okrem kúpy či zloženia zaujímajú ľudí na internete v súvislosti s Canephronom aj iné otázky a záležitosti. Ide väčšinou o praktické veci, ľudia hľadajú najčastejšie skúsenosti s užívaním, dávkovaním a podobne. Pre úplnosť mojej recenzie tu uvádzam päť najviac sa opakujúcich otázok aj s mojimi odpoveďami:

Je možné užívať liek súčasne s antibiotikami či inými liekmi?

O možnej kombinácii Canephronu s antibiotikami môže rozhodnúť jedine lekár, nikdy svojvoľne neužívajte tieto tabletky s akýmikoľvek antibiotikami. Čo sa týka interakcií s inými liekmi, vzájomné pôsobenie s inými liekmi zatiaľ nie je známe. Ak nejaké iné lieky užívate, oboznámte o tom lekára či lekárnika.

Ako dlho treba Canephron užívať, kým sa objavia prvé výsledky?

U každého môže byť táto doba iná a závisí to od jeho individuálneho zdravotného stavu Canephron je ale v zásade určený pre dlhodobú liečbu, optimálne s dobou užívania od 3 do 6 mesiacov. U mňa sa prvé zlepšenie začalo prejavovať už po mesiaci, u iných užívateľov to ale trvalo dlhšie, niekedy aj dva mesiace.

Môžu ženy užívať tabletky počas tehotenstva?

V prípade tehotenstva sa užívanie neodporúča a to aj preto, že nie sú dostupné žiadne skúsenosti s liečbou počas obdobia gravidity. To platí aj pre obdobie dojčenia, vplyv tabliet na laktáciu nie je zatiaľ detailne známy. Ak ale potrebujete pomôcť s problémami močových ciest v týchto prípadoch, poraďte sa o postupe s lekárom.

Čo vedľajšie účinky, sú časté?

Na túto otázku sa odpovedá veľmi ťažko, subjektívne sa u mňa nevyskytla žiadna alergická reakcia a len na úvod som mal veľmi mierne tráviace problémy. Sú však ľudia, ktorí majú v tomto ohľade horšie skúsenosti. Povedal by som však, že Canephron sa v tomto ohľade nijako nevymyká bežným štandardom.

Čo robiť, ak mi Canephron nepomôže?

Canephron pochopiteľne nie je žiaden zázračný liek, jeho účinnosť je čiastočne limitovaná jeho rastlinným zložením a tiež nutnosťou dlhodobého užívania. Nemôže nahradiť antibiotiká a pri zápaloch obličiek napríklad nemá žiadne účinky. Ak vám nepomôže a negatívne príznaky stále pretrvávajú, potrebujete jedine lekársku liečbu.

Skúsenosti

Canephron: Skúsenosti Skúsenosti užívateľov s Canephronom sú veľmi pozitívne a to platí aj v prípadoch dlhodobých problémov. Viacero mužov aj žien spomína liek práve v súvislosti s tým, že po dlhom období hľadania konečne našli prípravok, ktorý im pomohol.

Nakoľko ide o liek, nie len o bežný podporný výživový doplnok, je vyššia účinnosť určite na mieste a nie je veľkým prekvapením. Samotné tabletky sú hodnotené ale nadpriemerne pozitívne a podľa skúseností väčšiny ľudí sa netreba príliš báť ani nežiaducich účinkov. Áno, z času na čas sa objavia, ale nie sú vôbec príliš extrémne.

To, čo sa Canephronu vyčíta ale viac, je príliš malé balenie z hľadiska dlhodobého užívania. Druhou menšou nevýhodou sú rozdiely v rýchlosti nástupu prvých účinkov, tie sú niekedy veľmi veľké. Samotnú účinnosť prípravku ale nespochybňuje nikto a to je dobre. To, že ho viacero ľudí odporúča aj ďalej, je pre značku najlepšia možná reklama.

Vlastná skúsenosť

Canephron: Vlastná skúsenosť Ja osobne som tabletky užíval dokopy pol roka, ale počas toho som si dal na mesiac prestávku. V prvej polovici užívania som začal pociťovať zlepšenie zhruba na konci prvého mesiaca užívania, po prestávke sa pozitívne účinky prejavili takmer okamžite, respektíve, tie pôvodné príliš neopadli.

Osobne okrem účinnosti chválim užívanie tabliet celkovo. Pre niekoho bude možno nutnosť dávkovania tri krát za deň trocha problémom, ja som si však na to zvykol veľmi rýchlo. Veľké problémy som nemal ani s vedľajšími účinkami, na úvod menšie tráviace problémy pominuli expresne rýchlo.

Bezproblémové je aj objednanie a dodanie liekov, ja sám teda hovorím o skúsenosti s objednávkou v internetovej lekárni Dr. Max. Celkovo patrí ale prípravok medzi tie dostupnejšie a známejšie, čo je len dobre. Ja osobne mu z tohto pohľadu nemám čo vytknúť.

Výsledok vlastného testovania

Canephron: Výsledok vlastného testovania Nakoľko mám pomerne dosť skúseností s problémami týkajúcimi sa močových ciest a aj s tabletkami, ktoré sú na ich riešenie určené, viem Canephron dobre porovnať s jeho priamou aj nepriamou konkurenciou. Tabletky majú svoje veľké plusy, ale aj niektoré mínusy.

  • So zohľadnením všetkých pre a proti dostáva odo mňa Canephron známku 2

Prečo to nie je napokon lepšia známka? Hoci prípravok má nepochybne kvalitné zloženie a dosahuje výsledky v praxi, vyššie spomínané nevýhodu s rozdielnou intenzitou nástupu účinkov a príliš malým balením pre dlhodobé užívanie ho trocha sťahujú na dno.

Napriek tomu by som ale chcel zdôrazniť, že tabletky považujem za veľmi dobré a nie som samozrejme jediný. Ja osobne som s ich účinkovaním spokojný, aj keď tiež som bol prekvapený tým, že viditeľné zlepšenie neprišlo skôr. Podstatné ale podľa mňa je, že účinok sa prejavil.

Zhodnotenie

Canephron: Zhodnotenie Ako teda ohodnotiť Canephron na záver? Úplne objektívne povedané, ide o nadpriemerný rastlinný liek, ktorý veľmi dobre využijete pri miernom zápale močových ciest a aj v rámci prevencie voči mnohým problémom.

Prípravok je všeobecne cenený aj kvôli viacerým výhodám:

  • pomer ceny a kvality je veľmi dobrý
  • pôsobenie je vďaka rastlinnému zloženiu prirodzené
  • účinky sú pomerne široké a to na celé močové cesty
  • tabletky si kúpite jednoducho bez predpisu

Všetky tieto výhody hrajú výrazne v prospech Canephronu, no netreba zabúdať najmä na to najdôležitejšie a to účinky v praxi. Áno, ako som už povedal vyššie, sú prekvapujúce pozitívne a to nielen u mňa, no problémom je ich stabilita. U niekoho liek účinkuje skôr a u niekoho neskôr.

Ak by ste chceli užívať prípravok dlhodobo, narazíte aj na problém s príliš malým balením. Pri maximálnom možnom dávkovaní sa vám tabletky minú za 10 dní a to je veľká škoda. Napriek tomuto všetkému ale na vyskúšanie Canephron určite odporúčam, je veľká šanca, že vám pomôže

Canephron

  • Pomoc pri zápaloch
  • Podpora správneho fungovania močových ciest
  • Preventívne pôsobenie

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu

Canephron: Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Nakoľko som ja sám mal dosť problémov s močovými cestami, vyskúšal som viacero rôznych prípravkov z tejto oblasti. Veľmi dobré skúsenosti mám aj s niektorými výživovými doplnkami, ktoré som užíval v rámci prevencie.

Prečo ich vlastne spomínam? Vidím v nich totiž viacero pozitív:

mnoho z nich sa dá užívať tak dlhodobo a preventívne, ako aj v prípade akútnejších problémov a krátkodobo
ich zloženie je prirodzené pre telo, nakoľko obsahujú len rastlinné extrakty
z toho istého dôvodu sú dostupné aj bez predpisu
z hľadiska nežiaducich účinkov sú skvelá voľba, takmer žiadne sa u nich neobjavujú
zabudnúť nesmiem ani na možnosť pohodlného nákupu online

KOMPLEXNÁ PODPORA

Veľkou výhodou týchto prípravkov je ich veľmi široké a bohaté pôsobenie. To je zaistené pestrou paletou účinných látok, vďaka čomu zasahuje vplyv v princípe celé močové cesty, u niektorých prípravkov aj obličky. Samozrejme, najmä ide o prevenciu.

Nakoľko zdravie močových ciest súvisí u mužov aj žien so zdravým pohlavným životom, určite by ste mali venovať pozornosť tejto problematike. Ja osobne odporúčam preventívne určite užívať nejaký typ takéhoto prípravku, napríklad nielen mne sa osvedčil prípravok Urixin pre celkovú podporu fungovania močovej sústavy.

Okrem nej je tu ešte niekoľko pozoruhodných tabliet, napríklad aj tieto značky:

UPOZORNENIE NA ZÁVER

Canephron je voľnopredajný rastlinný liek s obsahom účinných látok Zemežlč, Ligurček a Rozmarín. Dodržiavajte počas užívania doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred užívaním si prečítajte príbalový leták, ak vám niečo nebude jasné, informujte sa u lekárnika alebo vášho lekára. Neužívajte po dátume exspirácie a nepoužitý liek vráťte do lekárne.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.00

47 Hodnotení

Chcem kúpiť