Tiens Kangli: Tabletky obsahujúce prírodný estrogén. Aké sú skúsenosti s nimi?

Tiens Kangli: účinky, dávkovanie, cena a kde kúpiť

Tradičná čínska medicína je v praxi využívaná aj dnes veľmi často a dobrým príkladom takéhoto využitia je aj prípravok Kangli, označovaný niekedy aj ako Kang-Li. Ide o špeciálny výživový doplnok obsahujúci prírodné fytoestrogény, ktorý je určený pre všetky ženy pociťujúce nedostatok prirodzeného estrogénu v tele.

Inšpiráciou pre vznik tohto produktu bolo porovnanie zdravotného stavu žien v Ázii a žien v Európe či v USA. Kým ázijské ženy sú vo vynikajúcej forme, ich rovesníčky zo Západu sa boria s problémami kardiovaskulárnej sústavy, pohybovej sústavy a ženskými problémami týkajúcimi sa poprsia alebo pohlavného systému.

Rozdielovým faktorom sú práve prírodné rastlinné estrogény, ktoré sú aj dominantnou účinnou látkou nachádzajúcou sa v prípravku Tiens Kangli. Aké sú účinky týchto tabliet v praxi a čo všetko ponúkajú, to vám prezradí táto recenzia.

Výrobca a pôvod

Tiens Kangli: Výrobca a pôvod Za tabletkami Kangli je spoločnosť Tiens Group. Ide o renomovanú čínsku firmu zaoberajúcu sa produkciou rôznych druhov prírodných produktov rozšírených po celom svete. Tabletky a ďalšie prípravky Tiens sú dnes rozšírené v 190 krajinách sveta a podľa tvrdení spoločnosti ich každý deň využíva viac ako 30 miliónov domácností.

Tiens Kangli je prírodný výživový doplnok určený pre ženy, ktorý má u nás všetky potrebné povolenia na predaj a bol uvedený na trh už pred nejakým časom. Nejedná sa teda o žiadnu neoverenú novinku, práve naopak, je v ponuke mnohých serióznych obchodov a eshopov so zameraním na podobné prípravky. Napriek tomu o ňom možno veľa žien zatiaľ nevie.

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

Zloženie a účinné látky

Tiens Kangli: Zloženie a účinné látky Kombinácia fytoestrogénov so silnými prírodnými a prirodzenými antioxidantmi, to je presne to, na čom si Tiens Kangli zakladá z pohľadu účinných látok. Samozrejmosťou je, že v prípravku nenájdete žiadne synteticky alebo chemicky vyrábané zložky, vďaka čomu je jeho užívanie bezproblémové a to aj z hľadiska výskytu negatívnych a nežiaducich účinkov.

Zloženie tabliet pozostáva z týchto 3 obsahových látok:

Sójové izoflavóny: Základom tabliet sú fytoestrogény, konkrétne v podobe sójových izoflavónov. Izoflavóny sú jedny z najúčinnejších fytoestrogénov, ktoré sú štrukturálne veľmi podobné ženským estrogénom. Selektívne sa viažu na špeciálne estrogénové receptory nachádzajúce sa v prsnom a maternicovom tkanive a pôsobia podobne, ako ľudské estrogény.

Izoflavóny sa využívajú ako bezpečná alternatíva pri liečbe klimakterického syndrómu, čiže pri obzvlášť negatívnych prejavoch menopauzy. Majú však celkovo prospešné účinky na hormonálnu hladinu a rovnováhu. Keďže sú veľmi bohato zastúpené v sóji, práve tento zdroj je využitý ako základ účinných látok v tabletkách Kangli.

Vitamín C: Druhou veľmi dôležitou zložkou, ktorá je dokonca z pohľadu objemu najvýznamnejšou účinnou látkou, je vitamín C. Ide o veľmi známy prírodný antioxidant s účinkami nielen na imunitu, ako sa to najčastejšie všeobecne spomína, ale s oveľa širším vplyvom na ľudský organizmus, účinky pre ženy nevynímajúc.

Nakoľko si naše telo nevie tento vitamín nijakým spôsobom syntetizovať, je odkázané na jeho príjem z externých zdrojov, napríklad aj z tabliet Tiens Kangli. Vitamín C je obsiahnutý v prípravku najmä kvôli vplyvu na menštruáciu, klimaktérium, podporu duševnej vitality a aj pre preventívne účinky voči kardiovaskulárnym problémom či osteoporóze.

Vitamín E: Treťou účinnou látkou je vitamín E, ktorý sa v Tiens Kangli nachádza tiež. Veľmi často sa dá kúpiť tento vitamín aj samostatne ako špecifický výživový doplnok, prípadne je súčasťou kozmetických prípravkov, no práve v týchto tabletkách má veľký zmysel kvôli synergickému pôsobeniu s vitamínom C a fytoestrogénmi.

Vitamín E má predovšetkým antioxidačný vplyv, takže chráni bunky pred predčasným starnutím a poškodzovaním zo strany voľných radikálov. Pomáha tiež na zlepšenie zdravého stavu pokožky, rozširuje cievy, znižuje únavu, zvyšuje sexuálnu a fyzickú výkonnosť a má pozitívny vplyv na zmiernenie menštruačných problémov.

MENEJ, ALE EFEKTÍVNEJŠIE

Na prvý pohľad obsahuje Tiens Kangli menej látok, ako je tomu v prípade niektorých jeho konkurentov. Tu však musím podotknúť, že netreba až tak pozerať na množstvo látok, ale skôr na ich koncentráciu a účinnosť v praxi. Z hľadiska vplyvu na hormonálnu hladinu a problémy, na ktoré je prípravok určený, je zloženie dostatočne efektívne.

Dávkovanie a užívanie

Tiens Kangli: Dávkovanie a užívanie Tiens Kangli sa užíva dlhodobo a pravidelne. Práve v takomto spôsobe dávkovania totiž spočívajú jeho účinky a efektivita v praxi. Moja partnerka napríklad užívala tento prípravok aj 3 mesiace vkuse, pričom samozrejme neprekračovala maximálnu dávku. Takýto postup odporúčam aj ja, najmä ak chcete vidieť výsledky v praxi.

  • 1 tabletka je 1 dávka. Za deň je možné užitie maximálne 2 tabliet
  • Odporúčanie priamo na obale prípravku hovorí, že optimálne je užitie pred jedlom a tabletku treba zapiť dostatočným množstvom vody

Dávkovanie je možné nastaviť individuálne, výrobca odporúča buď užiť 1 alebo 2 tabletky denne, v tom druhom prípade je najlepšie užiť jednu ráno a jednu večer. Tabletky nie sú príliš veľké a nakoľko ide o kapsuly potiahnuté filmom, nemal by nastať žiaden problém s ich prehltnutím.

Účinky

Tiens Kangli: Účinky Prípravok Tiens Kangli je špeciálne určený pre ženy, pričom podľa tvrdení výrobcu by mali jeho účinky byť skôr všeobecné a spočívať v posilnení vitality, mentálneho zdravia a zdravej hormonálnej rovnováhy. Na základe obsahových látok a ich jednotlivých účinkov je vplyv tabliet naozaj široký a účinky zasahujú viacero oblastí.

Jedná sa najmä o nasledovné vplyvy, ktoré by tabletky podľa zloženia mali mať:

Vplyv na menštruáciu a menopauzu

Prvým vplyvom vďaka fytoestrogénom sú účinky týkajúce sa ženských problémov, čiže menštruácie a menopauzy. V tomto ohľade môžu rastlinné estrogény pomôcť na zmiernenie negatívnych prejavov klimaktéria, najmä návalov horúčavy či potenia, ale napríklad aj na pravidelnosť menštruačného cyklu a zníženie bolestí. Tu je vplyv badateľný aj v praxi.

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

Antioxidačné pôsobenie

Druhým dôležitým účinkom je ochrana buniek pred oxidatívnym stresom. Tento účinok je zabezpečený práve vďaka obsahu vitamínov C a E, ktoré oba pomáhajú na spomalenie predčasného starnutia a pôsobenie proti voľným radikálom. Účinnosť tohto vplyvu je samozrejme v praxi ťažko merateľná, ale koncentrácie oboch vitamínov sú dostatočné.

Zvýšenie vitality a zníženie únavy

Vitamín C prispieva aj k zníženiu únavy a vyčerpanosti, samozrejme okrem pozitívneho vplyvu na imunitný systém. Fytoestrogény tiež pomáhajú na zlepšenie pocitu energie, pomáhajú tiež na zníženie rizika depresie, nespavosti, úzkosti a stabilizujú náladu. Výsledkom je tak celkové zvýšenie vitality organizmu.

Pohybový aparát a koža

Pozitívnym vplyvom fytoestrogénov je tiež pôsobenie proti vzniku osteoporózy a napomáhanie zlepšenia stavu a fungovania kostí a pohybovej sústavy. Spoločne s vitamínmi C a E tiež pomáhajú tieto rastlinné látky na zlepšenie stavu pokožky, najmä jej hebkosti, pružnosti, pevnosti a na zlepšenie vzhľadu.

Ostatné vplyvy a účinky

Tiens Kangli môže mať vďaka svojmu širšiemu zloženiu pozitívny vplyv napríklad aj na kardiovaskulárny systém, nervový systém, lepšie zažívanie a podporu metabolizmu, zlepšenie stavu zubov a vlasov či na zlepšenie priepustnosti a pevnosti ciev. Tieto účinky sú však už menej viditeľné ako tie, ktoré som spomínal samostatne.

VŠEOBECNÁ PODPORA

Na rozdiel od niektorých iných prípravkov s obsahom fytoestrogénov, Kangli poskytuje najmä všeobecnú podporu a všeobecné účinky na zdravie žien, ktoré majú problém s poklesom estrogénov. Intenzita jednotlivých účinkov preto môže u každej ženy kolísať.

Nežiaduce účinky

Tiens Kangli: Nežiaduce účinky Sú s užívaním tabliet Kangli spojené nejaké vedľajšie účinky či kontraindikácie? Vo všeobecnosti sa dá povedať, že v prípade prípravkov založených na rastlinnom zložení je situácia priaznivá a nehrozia tu žiadne nežiaduce vplyvy typické pre syntetické tabletky. Veľa však záleží od individuálnej situácie.

Najväčším problémom môže byť alergická reakcia na niektorú zo zložiek, predpokladám, že ide najmä o sóju a sójové izoflavóny. Problémovým môže byť užívanie počas tehotenstva alebo dojčenia, o tejto otázke sa treba poradiť s lekárom. Ak sa u vás vyskytnú akékoľvek problémy, užívanie treba prerušiť a tiež vyhľadať odbornú pomoc.

Balenie a cena

Tiens Kangli: Balenie a cena Tiens Kangli sa predáva len v jednej veľkosti balenia, ktoré obsahuje 60 kapsúl. Toto vnímam tak trocha ako nevýhodu, najmä za predpokladu, že by ste chceli užívať prípravok dlhodobo a využívať maximálne možné dávkovanie. Cena Tiens Kangli závisí od toho, kde budete prípravok kupovať, ja kupujem za 37 € cez internet.

Podľa spôsobu dávkovania je cena za jeden deň užívania nasledovná:

Dávkovanie 1 tableta/deň je cena 0,61€/deň, balenie vydrží 2 mesiace

Max. dávkovanie 2 tablety/deň je cena 1,23€/deň, balenie vydrží 1 mesiac

Ako vidíte, z tohto pohľadu by sa žiadal väčší výber a napríklad aj cenovo výhodnejšie balenie napríklad na 3 mesiace. Čo som zisťoval skúsenosti a komentáre žien ohľadom tejto témy, samotný pomer ceny a výsledkov nie je zlý, ale práve pri väčšom balení by to mohlo byť ešte lepšie. Niektoré iné prípravky s fytoestrogénmi totiž túto výhodu ponúkajú.

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

Kde kúpiť

Tiens Kangli: Kde kúpiť Nakoľko je Kangli riadne registrovaným výživovým doplnkom, dá sa kúpiť aj v lekárni, no samozrejme nie v každej. Druhou možnosťou je nákup cez internet, ktorý má na rozdiel od kúpy v kamennej lekárni výhodu rýchlejšieho a pohodlnejšieho vybavenia, ale napríklad aj istotu, že daný prípravok bude určite na sklade.

Ak sa rozhodnete pre online kúpu, odporúčam určite zvážiť to, kde si Tiens Kangli kúpite. U nás ho má v ponuke viacero internetových obchodov, najmä s prírodnými produktmi alebo prípravkami zdravej výživy, no nie všade sa to oplatí rovnako.

Treba okrem toho pozerať nielen na cenu, ale aj na zákaznícke služby alebo všeobecnú spokojnosť s daným predajom. Z tohto hľadiska mám overený eshop Bohatstvo-prírody.sk, kde je Tiens Kangli za najlepšiu možnú cenu, zhruba 37 €. Daný eshop je známy aj svojim pozitívnym prístupom a zameraním čisto na prípravky pre zdravie a vitalitu.

POZOR NA NEZNÁME ESHOPY

Ak by ste náhodou na internete našli aj eshopy s lepšou cenou, ako som spomenul teraz, dávajte si pozor na ich serióznosť. Na našom trhu bohužiaľ pôsobí aj mnoho internetových obchodov, ktoré sa snažia zaujať len cenou, no kvalita ich služieb je na veľmi nízkej úrovni.

Online objednávka, doprava a doručenie

Tiens Kangli: Online objednávka, doprava a doručenie Nákup cez internet má oproti klasickému osobnému výhodu v rýchlosti aj v jednoduchosti. Nemusíte chodiť z lekárne do lekárne a napríklad hľadať, kde je Kangli k dispozícii. Aby som vám ukázal, ako jednoducho sa nakupuje cez mnou odporúčaný eshop, tu je stručný postup:

  • Vložte tabletky do košíka, na výber je len jedno balenie, takže to je jednoduché
  • Vyplňte fakturačné a dodacie údaje
  • Zadajte spôsob dopravy a typ platby
  • Skontrolujte ešte raz správnosť všetkých údajov a objednávku odošlite

Nákup v eshope je možný aj bez registrácie, takže všetko môže prebehnúť veľmi rýchlo. Doprava je možná prostredníctvom Slovenskej pošty alebo cez kuriérsku spoločnosť DPD, k čomu sa prikláňam aj ja kvôli pohodlnosti a rýchlosti. Ceny za dopravu sú od 2 € do 3,90 € a to aj podľa toho, aký typ platby si zvolíte.

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

V prípade väčšieho nákupu, konkrétne nad 79 €, môžete mať dopravu úplne zdarma, no to si musíte objednať aspoň 3 balenia Tiens Kangli. Čo sa týka platby, možnosti sú len dve a to buď platba pri prevzatí alebo platba vopred vložením na bankový účet. Tu dávam prednosť dobierke, urýchli to odoslanie prípravku z eshopu.

Diskrétne doručenie RÝCHLA EXPEDÍCIA AJ DO 24 HODÍN

Jedna z najväčších výhod nákupu online práve z eshopu Bohatstvo-prírody.sk je rýchle dodanie. Nakoľko je Tiens Kangli takmer vždy skladom v dostatočnom objeme, eshop ho môže odoslať aj do 24 hodín a doma ho tak môžete mať o 1 či 2 dni.

Najčastejšie otázky

Tiens Kangli: Najčastejšie otázky Keď som prechádzal internetové fóra a diskusie v snahe nájsť hodnotenia a skúsenosti žien s prípravkom Tiens Kangli, natrafil som aj na niekoľko pomerne častých otázok súvisiacich s týmito tabletkami alebo ich fungovaním. Pre úplnosť mojej recenzie som sa rozhodol tie najčastejšie kladené spomenúť a pridať k nim aj odpovede:

Je potrebné dlhodobé užívanie pre dosiahnutie žiadaných účinkov?

Áno, jednorazové užitie prípravku či jeho krátkodobé užívanie len zopár dní neprinesie viditeľné zmeny. Vzhľadom na to, že Tiens Kangli je založený na prírodných látkach, tieto musia dosiahnuť istú úroveň v tele a na to je treba aj niekoľko mesiacov. Upozorňujem ale, že sa to nedá oklamať zvýšeným dávkovaním, maximálnu dennú dávku nikdy neprekračujte.

Nehrozí zvýšenie rakoviny prsníkov následkom užívania fytoestrogénov?

Na túto otázku odpovedajú mnohé štúdie, ktoré ale ukazujú rozporné výsledky. Niektoré hovoria o tom, že práve naopak, fytoestrogény môžu znížiť riziko karcinómu prsníka, iné zas hovoria o opačnom vplyve. Závisí od toho, o aké fytoestrogény ide a aké je ich množstvo. Tiens Kangli je ale prípravok, ktorý je pre užívanie bezpečný.

Je možné užívať Tiens Kangli s iným prípravkom s fytoestrogénmi?

Hoci to výrobca priamo nezakazuje, odporúčam to nekombinovať, nakoľko by mohlo prísť až k príliš vysokému príjmu fytoestrogénov, čo tiež nie je pozitívne. Ak už chcete skúsiť aj iné značky, najlepšie je užívať ich po sebe a aspoň mesačnou prestávkou. Takto využijete benefity každej značky a zachováte aj zdravú mieru príjmu fytoestrogénov.

Je možné skombinovať stravu s fytoestrogénmi s tabletkami Tiens Kangli?

Áno, takáto kombinácia už možná je a veľa žien ju aj odporúča. Najčastejšie kombinuje prípravky obsahujúce fytoestrogény s fermentovanou sójou, ktorá je zo všetkých sójových produktov pre organizmus asi najzdravšia. Určite to však nepreháňajte, zachovajte si pestrý jedálniček po celý čas.

Kedy možno očakávať doručenie z eshopu Bohatstvo-prírody?

Nechcem sľubovať nemožné, ale v ideálnom prípade vie eshop odoslať tabletky do 24 hodín, najneskôr do 48 hodín. Samotné doručenie k vám domov závisí aj od výberu doručovacej služby, môže to trvať 1 až 3 pracovné dni. Ja osobne mám najlepšiu skúsenosť so súkromným kuriérom, ten býva najrýchlejší.

Skúsenosti

Tiens Kangli: Skúsenosti Už podľa prvých skúseností, ktoré som našiel na internete, je zrejmé, že značka Tiens nie je žiadnou neznámou. Mnoho iných produktov tejto firmy, najmä výživových doplnkov na podporu vitality či imunity, mnoho žien užíva. Práve takto sa veľa z nich dostalo aj k tabletkám Tiens Kangli s obsahom prírodných estrogénov.

Aké sú hodnotenia účinnosti? V praxi sa skúsenosti mierne odlišujú, ale všeobecne sú pozitívne. Prípravok však má u žien rôznu intenzitu účinkov, u niektorých pomáha viac na lepší priebeh menštruácie, u iných zas viac na celkové posilnenie organizmu.

Čo sa týka nástupu účinkov, tam je to tiež pomerne rôznorodé, ale počas prvého mesiaca sa nejaké vplyvy ukázali takmer u každej jednej ženy. Čo sa týka negatív, niektorým užívateľom sa zdá cena tabliet príliš vysoká, ale takéto hlasy sa nájdu vždy a všade.

NEVÝHODA LEN JEDNÉHO BALENIA

Viacero žien podľa mňa oprávnene kritizuje, že Tiens Kangli je k dispozícii len v jednej veľkosti balenia, čo nenahráva výhodnosti pri dlhodobom užívaní. Ak berieme maximálne dávkovanie, balenie vydrží len 1 mesiac, čo je príliš krátka doba.

Vlastná skúsenosť

Tiens Kangli: Vlastná skúsenosť Moja partnerka skúšala a užívala prvýkrát Tiens Kangli dokopy 3 mesiace a po istej dobe sa k tabletkám znova vrátila a pravidelne ich strieda s inými značkami. Toto samo o sebe už znamená pozitívnu skúsenosť, no rád by som to popísal trocha detailnejšie.

Samotná kúpa je bezproblémová a pohodlná, minimálne ak využijete eshop Bohatstvo-prírody.sk, ktorý využívame obaja pravidelne na nákup svojich prípravkov. Užívanie je bezproblémové, nebola zaznamenaná žiadna alergická reakcia, dávkovanie bolo o objeme 2 tabliet denne, čiže maximálne možné.

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

Prvé účinky sa začali dostavovať po dvoch týždňoch, najmä na vitalitu. Neskôr po mesiaci sa pridalo aj zlepšenie priebehu menštruácie a celková stabilizácia hormonálnej hladiny. Ostatné účinky boli viditeľné menej, ale hodnotenie celkovej účinnosti je pozitívne a Tiens Kangli je kvalitný produkt.

Výsledok vlastného testovania

Tiens Kangli: Výsledok vlastného testovania Aké je teda hodnotenie a známkovanie na základe 3 mesačného užívania? V prvom rade treba povedať, že Tiens Kangli je prirodzeným prostriedkom na podporu hormonálnej hladiny, ktorého užívanie je bezproblémové a veľmi jednoduché. Dôležité sú ale účinky v praxi.

  • Za nástup aj viditeľnosť účinkov dostávajú tabletky Tiens Kangli známku 1-

Prvé viditeľné pozitívne zmeny sa obvykle prejavia ešte počas prvého mesiaca užívania, no netreba čakať žiadne zázraky na počkanie. Menším mínusom je to, že u každej ženy je miera a intenzita účinkov odlišná, to je ale typické pre všetky prípravky s rastlinným zložením.

Celkové zhodnotenie na základe dlhodobého užívania je ale pozitívne a výrobok určite patrí medzi špičku vo svojej kategórii. Nech vás neodradí na prvý pohľad o niečo menší počet účinných látok, Tiens Kangli to vynahrádza ich vyššou koncentráciou a to sa prejaví aj v praxi, najmä celkovým zvýšením vitality organizmu.

Zhodnotenie

Tiens Kangli: Zhodnotenie Tiens Kangli patrí teda na základe skúsenosti mojej partnerky, ale aj na základe hodnotenia mnohých iných žien, rozhodne medzi produkty, ktoré je možné odporučiť. Spoľahlivá značka, kvalitné zloženie a možnosť dlhodobého užívania bez výskytu vážnejších nežiaducich či vedľajších účinkov sú jednoznačne tie dôvody, ktoré hovoria určite za.

Pochopiteľne, tabletky nemajú len výhody, ale sú tu aj dve menšie nevýhody. Prvou je, že na nástup účinkov si chvíľku počkáte, prvé viditeľné výsledky sa dostavia až za niekoľko týždňov. Druhou menšou nevýhodou je, že výrobca neponúka väčšie a výhodnejšie balenie.

Napriek tomu je prípravok veľmi chválený a to z týchto dôvodov:

  • jeho pôsobenie je prirodzené kvôli prírodnému zloženiu
  • dá sa kúpiť jednoducho aj online a bez predpisu
  • má bohaté účinky a široký záber vplyvu
  • je určený aj pre mladšie ženy, nielen pre tie, ktoré sú v prechode

Tiens Kangli

  • udržanie hormonálnej rovnováhy
  • prírodné rastlinné estrogény obohatené o antioxidanty
  • imunita, vitalita, zdravé kosti, zuby, chrupavky, vlasy
  • prevencia nádorových ochorení

Tabletky majú navyše veľmi jednoduché dávkovanie, ktoré si môže každá žena prispôsobiť podľa svojej situácii, čiže môže užívať jednu alebo aj dve tabletky za deň. Z hľadiska pomeru ceny a kvality je Tiens Kangli na obstojnej úrovni, za kvalitu sa skrátka niečo platí.

Pamätajte však, že je potrebné ho brať dlhšiu dobu, optimálne aspoň 3 mesiace. Tak dlho väčšine žien trvalo, než sa účinky prejavili naplno, hoci tie prvé začali byť viditeľné omnoho skôr. Na záver teda určite, slovami mojej partnerky, tento prípravok odporúčam minimálne na vyskúšanie. Tiens Kangli patrí medzi to najlepšie, čo na našom trhu aktuálne je.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.37

35 Hodnotení

Chcem kúpiť