Urinal Akut FORTE: Moje skúsenosti s prípravkom na akútne problémy močových ciest

Urinal Akut FORTE: cena, dávkovanie, užívanie + recenzia

Urinal Akut FORTE so Zlatobyľou patrí do kategórie prípravkov dôležitých pre správne fungovanie močovej sústavy, najmä vtedy, ak potrebujete prostriedok, ktorý vám vie pomôcť aj pri akútnych ťažkostiach súvisiacich s močovými cestami. Oproti svojim konkurentom ponúka dôraz na kvalitné zloženie.

Základom tabliet je totiž trojica účinných látok, pričom tou najdôležitejšou je špeciálny a vysokokoncentrovaný extrakt z brusníc. Tie sú známe ako prírodný prostriedok podporujúci vyplavovanie baktérií z močových ciest. Tabletky majú samozrejme prírodné zloženie, podobne ako aj mnoho iných podobných produktov.

Dôvodom, prečo mi padli do oka prvý krát, však nebolo len ich zloženie, ale najmä pozitívne recenzie na ich účinnosť. Rozhodol som sa ich teda vyskúšať a teraz vám prinesiem svoje skúsenosti a zhodnotenie účinkov Urinal Akut FORTE.

Výrobca a pôvod

Urinal Akut FORTE: Výrobca a pôvod Čo sa týka pôvodu týchto tabliet, za Urinal Akut FORTE je spoločnosť Idelyn. Nič vám to nehovorí? Musím sa priznať, že ani ja som túto značku príliš nepoznal, ale ide o dcérsku spoločnosť známej firmy Walmark, ktorá bola založená len pred 3 rokmi. Zameranie spoločnosti je predovšetkým na výrobu prípravkov určených pre ženy.

Tabletky Urinal Akut FORTE sú totiž svojim zameraním určené primárne pre ženy, ale priznám sa, že som ich užíval aj ja. Skúsenosti mojej partnerky s nimi boli totiž natoľko pozitívne, že som ich musel vyskúšať tiež. Nakoľko sú schválené aj Úradom verejného zdravotníctva, nemal som žiadne obavy o ich zloženie či bezpečnosť.

Urinal Akut FORTE

  • Pomoc pri bakteriálnej infekcii
  • Podpora imunity
  • Vplyv na močový mechúr

Zloženie a účinné látky

Urinal Akut FORTE: Zloženie a účinné látky Účinné látky nachádzajúce sa v Urinal Akut FORTE sú čisto prírodného charakteru. Nenájdete tu žiadne syntetické zložky, ktoré by mali mať vplyv na močovú sústavu, takže pôsobenie prípravku je veľmi prirodzené. Navyše, pri výbere látok sa kládol dôraz na ich spoločný efekt, takže výsledkom je naozaj viditeľný vplyv na močové cesty.

Tu je trojica účinných látok obsiahnutých v tabletkách:

CystiCran®: Za týmto názvom sa skrýva špeciálny vysoko koncentrovaný extrakt z kanadských brusníc rastliny Kľukva veľkoplodá. Vďaka unikátnej technológii dochádza k šetrnému spracovaniu brusníc, ktoré sú veľmi dobrým zdrojom fenolových zlúčenín a bioflavonoidov. Tabletky obsahujú garantované množstvo 36mg proantokyanidínov.

Urinal Akut FORTE má natoľko kvalitný extrakt, že v jednej tabletke sa nachádza toľko účinnej látky z brusníc, ako keby ste prijali minimálne 423 000 mg plodov. Zmyslom vysokej koncentrácie látky je, že štúdie in vitro ukázali antiadhézny účinok moču na neuropatogénne baktérie po konzumácii brusnicových produktov a tak ide o najdôležitejšiu zložku tabliet.

Zlatobyľ obyčajná: Druhou dôležitou účinnou látkou je extrakt z rastliny zvanej Zlatobyľ obyčajná. Táto rastlina je dôležitá pre zdravé fungovanie dolných močových ciest aj močového mechúra a pomáha zachovať ich prirodzenú funkciu. Z hľadiska množstva je dokonca extrakt v Urinal Akut FORTE dominantnou zložkou.

Rastlina s typicky zlato žltými kvetmi je využívaná pri rôznych problémoch. Vďaka tomu, že je bohatým zdrojom flavonoidov aj fenolových kyselín sa hodí nielen na problémy močového systému, ale tiež pri cievnych problémoch. Využíva sa teda aj na hemoroidy a kŕčové žily. Má tiež detoxikačné účinky a podporu metabolizmus, takže sa využíva aj pri diétach.

Vitamín D: Prítomnosť vitamínu D v tabletkách na močový systém? Priznám sa, že v tomto ohľade ma Urinal Akut FORTE naozaj prekvapil, nakoľko jeho konkurencia vo svojom zložení nič také neponúka. V tabletkách je však D vitamín obsiahnutý primárne pre lepšiu podporu imunity, čo má súvis najmä s podporou pri bakteriálnych zápaloch močových ciest.

Posilnenie imunitného systému ale rozhodne nie je jediný účinok vitamínu, hoci v tomto kontexte asi najdôležitejší. Látka pomáha aj na zdravé fungovanie pohybového aparátu a tiež na nervovú sústavu. Samotný vitamín získavame najviac zo slnka, no neplatí to vždy. V jednej tabletke Urinal Akut FORTE sa ho nachádza 100 % odporúčanej dennej dávky.

Tieto všetky tri účinné látky sú v tabletkách zastúpené v nasledovnom pomere:

Látka:Množstvo:
CystiCran® (Vaccinium macrocarpon extrakt z plodov)90,0 mg
Zlatobyľ obyčajná
(Solidago virgaurea sušená rastlina)
200,0 mg
Vitamín D5,0 mcg (100 % RVH)

VYŠŠIE KONCETRÁCIE = NIŽŠIE DÁVKOVANIE

To, že v prípravku Urinal Akut FORTE sa nachádzajú len tri účinné látky, má svoju veľkú výhodu. Sú tu totiž prítomné v pomerne vysokej koncentrácii, čo znamená v praxi nižšiu potrebu dávkovania. Vďaka tomu nepotrebujete brať veľké množstvo tabliet za deň, čo je typické pre mnoho menej kvalitných prípravkov s príliš širokým zložením.

Dávkovanie a užívanie

Urinal Akut FORTE: Dávkovanie a užívanie Ako som naznačil už vyššie, oproti mnohým iným prípravkom podobného zamerania je dávkovanie Urinal Akut FORTE mierne odlišné. Nemusíte užívať príliš veľa tabliet, nemusíte riešiť ani to, či ste náhodou nezabudli užiť tabletku ráno alebo večer. Dávkovanie je na vás, nezávisí od jedla a efekt z tabliet pocítite veľmi rýchlo.

  • 1 dávka = 1 tabletka. Maximálna denná dávka je práve 1 tabletka
  • Tabletku môžete užiť ráno alebo večer, dôležité je len to, aby ste ju užili v celosti, prehltli a zapili dostatočným množstvom vody

Pri dávkovaní sa nerozlišuje to, či chcete užívať prípravok ako prevenciu už pred nástupom prvých problémov alebo ako súčasť podpory pri prvých príznakoch. Určite však neprekračujte maximálnu dennú dávku a to ani v prípade, že by ste mali pocit, že účinok nie je dostatočne viditeľný. Počkajte zopár dní na jeho prípadné zlepšenie.

Urinal Akut FORTE

  • Pomoc pri bakteriálnej infekcii
  • Podpora imunity
  • Vplyv na močový mechúr

Účinky

Urinal Akut FORTE: Účinky Urinal Akut FORTE je prostriedok primárne určený na pomoc pri problémoch močových ciest. Vďaka svojmu zloženiu má hneď niekoľko priamych aj nepriamych pozitívnych účinkov na močovú sústavu. Ponúkať by tiež mal rýchlu úľavu od akútnych ťažkostí, je teda primárne určený práve pre riešenie problémov, ktoré sa začali prejavovať viac.

Čo sa týka jednotlivých účinkov, tu sú:

Pomoc pri bakteriálnej infekcii

Vďaka tomu, že Urinal Akut FORTE obsahuje veľmi kvalitný extrakt z brusníc, môže pomáhať pri bakteriálnej infekcii močových ciest. Zároveň pomáha aj k normálnej vylučovacej funkcii moču, čiže k vyplachovaniu baktérií. Tento efekt je viditeľný aj pri akútnejších ťažkostiach a potvrdzujem ho nielen ja, ale aj moja partnerka.

Urinal Akut FORTE

  • Pomoc pri bakteriálnej infekcii
  • Podpora imunity
  • Vplyv na močový mechúr

Podpora imunity

Vitamín D, ktorý je súčasťou zloženia prípravku, sa podieľa svojim vplyvom na podpore správneho fungovania imunitného systému a teda aj na podpore imunity. Tento účinok síce neviem objektívne zhodnotiť, ale oceňujem prítomnosť látky v prípravku. Posilnenie imunity je dôležité práve pri akútnych problémoch a v tomto má Urinal Akut FORTE výhodu.

Vplyv na močový mechúr

Synergický vplyv brusníc a Zlatobyľu pomáha vďaka obsahu špecifických prírodných látok aj na správnu funkciu močového mechúra. Veľmi dôležitý je najmä účinok na vyplavovanie škodlivých baktérií, ktoré môžu spôsobovať infekcie a ich rozšírenie. Tu je moja skúsenosť veľmi pozitívna, no zároveň objektívne dodávam, že som našiel aj horšie hodnotenia.

Podpora fungovania močového systému

Zlatobyľ spolu s brusnicami pomáhajú nielen na zdravie močového mechúra, ale prispievajú aj k prirodzenej vylučovacej funkcii močových ciest a celého močového systému. Ak máte akútne problémy práve s dolnými močovými cestami, na základe mojej skúsenosti viem potvrdiť pozitívny účinok tabliet v tejto oblasti a to s veľmi rýchlym nástupom efektu.

RÝCHLY NÁSTUP

Na rozdiel od mnohých konkurenčných prípravkov ponúkajú tabletky viditeľne rýchlejší nástup a to práve vďaka kvalitnému a vysoko koncentrovanému zloženiu jednotlivých účinných látok. Každá tableta obsahuje výťažok z takmer 500 g plodov kanadských brusníc a tak je zloženie špeciálne prispôsobené pre akútnu starostlivosť.

Nežiaduce účinky

Urinal Akut FORTE: Nežiaduce účinky Hrozia pri užívaní Urinal Akut FORTE nejaké nežiaduce účinky? Príbalový leták nič také nespomína, hovorí naopak, že nie sú známe žiadne vedľajšie účinky. Samotný prípravok neobsahuje laktózu ani lepok, no napriek tomu sa môže vyskytnúť alergická reakcia, čo je asi jediný možný negatívny účinok, ktorý ma takto narýchlo napadol.

Nakoľko je však zloženie tabliet prírodné a rastlinné, netreba sa obávať nejakých negatívnych vplyvov. Tabletky neobsahujú totiž žiadne syntetické liečivá, ktoré sú najväčším zdrojom prípadných negatívnych účinkov. Je možné ich užívať aj spolu s antibiotikami, nejedná sa však o ich náhradu. Neužívajte ich ani vtedy, ak ste citliví na včelia produkty.

Balenie a cena

Urinal Akut FORTE: Balenie a cena Urinal Akut FORTE sa dá kúpiť vo viacerých baleniach, nejedná sa ale o žiadne extra veľké množstvá. Ako už hovorí aj jeho samotný názov alebo jednotlivé účinky, tabletky sú určené najmä pre riešenie akútnych problémov dolných močových ciest. Základné balenie obsahuje 10 tabliet a vydrží vám až 10 dní pri dodržiavaní správneho dávkovania.

Tu sú všetky balenia aj s prepočtom ich cien na deň užívania:

Typ balenia:Množstvo kapsúl:Cena za balenie:Cena za deň užívaniaOverená kúpa:
Urinal Akurt FOTE 101011,49 €1,14 €Chcem objednať
Urinal Akurt FOTE 202019,89 €0,99 €Chcem objednať
Urinal Akurt FOTE + Test1012.89 €1,28 €Chcem objednať

Do pozornosti dávam nielen samostatné balenia Urinal Akut FORTE, ale aj špeciálne balenie s UrinalExpress pH. Ide o rozpustné vrecúška určené pre prípravu horúceho alebo studeného nápoja, pričom ich cieľom je neutralizácia kyslého pH moču. Užívanie tohto prípravku je ale možné len krátkodobo, najviac dva po sebe nasledujúce dni.

Urinal Akut FORTE

  • Pomoc pri bakteriálnej infekcii
  • Podpora imunity
  • Vplyv na močový mechúr

Kde kúpiť

Urinal Akut FORTE: Kde kúpiť Nakoľko je Urinal Akut FORTE riadne registrovaným výživovým doplnkom, nie je žiaden problém ho kúpiť v lekárni. Spomedzi všetkých ja odporúčam najviac Dr. Max a dôvodom nie je len výborná cena, ale najmä vynikajúce zákaznícke služby a výber. Pochopiteľne, nehovorím o osobnom nákupe, ale o kúpe cez internet.

Prečo? Jednoducho, je to najpohodlnejšia a najrýchlejšia forma. Nemusíte sa báť, či budú mať skladom práve to balenie, o ktoré máte záujem. Nemusíte strácať čas osobnou návštevou a nemusíte nikam chodiť. Objednanie je jednoduché, odoslanie rýchle a ste vždy informovaní aj pomocou SMS o tom, že tabletky boli expedované.

Práve pohodlnosť, jednoduchosť a rýchlosť sú hlavné dôvody, ktoré má internetová lekáreň www.drmax.sk oproti konkurencii. Áno, je možné, že nájdete v inej lekárni Urinal Akut FORTE lacnejší o zopár centov, ale môžete tabletky potom preplatiť zas na doprave. Navyše, ak vám bude dodanie meškať, strácate čas.

BEZPLATNÁ DOPRAVA

Ak už hovoríme o doprave, musím dodať, že objednanie z lekárne Dr. Max má veľkú výhodu aj v tom, že dopravu máte zadarmo. Lekáreň totiž poskytuje bezplatné dodanie tovaru pri kúpe nad 9,90 € a nad túto hranicu je aj najmenšie balenie Urinal Akut FORTE.

Online objednávka, doprava a doručenie

Urinal Akut FORTE: Online objednávka, doprava a doručenie Ak ešte nebodaj stále zvažujete, že je lepšie ísť si kúpiť tabletky osobne do lekárne, rád by som vám ukázal, že objednávka cez internet je omnoho lepšia. Nemám na mysli len jej rýchlosť, ale najmä pohodlie a možnosti. Tu je stručný postup:

  • Najskôr si vyberiete balenie tabliet podľa veľkosti a typu
  • Vložíte prípravok do košíka a vyberiete si spôsob dopravy
  • Následne vyberiete spôsob a typ platby, máte až 8 možností
  • Na záver vyplníte svoje údaje vrátane adresy doručenia a objednávku potvrdíte

Pri výbere dopravy máte dve možnosti. Prvou možnosťou je osobné prevzatie priamo v lekárni, čiže cez internet ide len o akúsi predobjednávku. Osobne to však neodporúčam, stráca to celé zmysel. Lepšie je využiť teda druhú možnosť a to doručenie kuriérom. Na výber je UPS kuriér a Pošta Expres kuriér, v oboch prípadoch je doprava bezplatná.

Pokiaľ ide o spôsob platby, tu máte na výber ešte viac možností. Môžete si zvoliť platbu vopred cez bankový prevod, online platbu kartou, platbu cez VIAMO, platobné brány konkrétnych bánk alebo dobierku. Ja osobne odporúčam platbu kartou, no ak chcete platiť až pri prevzatí tabliet, musíte sa pripraviť na to, že dobierka je spoplatnená 0,99 € poplatkom.

Diskrétne doručenie DORUČENIE AJ V RÁMCI DŇA

Dr. Max má ešte jeden veľký benefit, ktorý však oceníte len v prípade, že ste z Bratislavy. Vtedy totiž môžete zvoliť aj doručenie v rámci toho istého dňa. Doručenie je spoplatnené sumou 4,99 € a objednávku musíte uskutočniť do 12:00. Doručuje sa len v pracovný deň.

Najčastejšie otázky

Urinal Akut FORTE: Najčastejšie otázky Ak ste zvedavý ešte na niektoré iné informácie praktického charakteru, ktoré som dnes nerozoberal, práve teraz je najvhodnejší moment. Pri hľadaní skúseností som sa totiž zameral na niektoré internetové fóra a diskusie s cieľom nájsť otázky, ktoré vás najviac zaujímajú. Tu sú a prikladám k nim aj svoje vlastné odpovede:

Ako rýchlo Urinal Akut FORTE zaberie?

Na rozdiel od mnohých iných značiek sú tieto tabletky určené pre riešenie akútnych problémov a preto netreba čakať týždne na prvé účinky. Podľa tvrdení výrobcu by mal prípravok pôsobiť prakticky už od prvého dňa, u mňa aj mojej partnerky bolo zlepšenie badateľné na druhý až tretí deň. Miera účinku však môže byť individuálna.

Môže sa prípravok užívať aj v tehotenstve alebo počas dojčenia?

Podľa toho, čo píše príbalový leták, dojčenie ani tehotenstvo nie sú kontraindikáciou pre užívanie prípravku. Zloženie tabliet by nemalo mať žiaden negatívny vplyv na graviditu alebo materské mlieko, no ja osobne odporúčam pred začatím užívania prípravku sa poradiť v tejto otázke buď s lekárom alebo s lekárnikom.

Dajú sa tabletky užívať aj pre deti?

Hoci je Urinal Akut FORTE určený najmä pre ženy, užívať ho môžu aj muži a rovnako aj deti. Jediným obmedzením je veková hranica. Tu by som chcel dať do pozornosti rozpor, ktorý som našiel v prípade informácií z niektorých internetových lekární, kde sa uvádza, že užívanie je možné pre deti nad 3 roky. Príbalový lekár spomína hranicu až od 12 rokov.

Dá sa Urinal Akut FORTE brať aj dlhodobo?

Áno, hoci prioritne na to nie je svojim zložením a najmä koncentráciou látok určený. Ako už hovorí aj názov tabliet, prioritou je užívanie v prípade objavenia sa prvých príznakov nejakého zápalu alebo iných problémov spojených s dolnými močovými cestami. Dlhodobé užívanie ale nie je vylúčené, no príliš to nepreháňajte.

Čo robiť v prípade, že mi tabletky nepomôžu?

Urinal Akut FORTE pochopiteľne nemôže nahradiť odbornú liečbu, takže sa môže stať, že napríklad v prípade komplikovaného zápalu močových ciest, vám nemusí príliš pomôcť. skúsenosti väčšiny žien ale ukazujú, že v prípade bežných problémov má prípravok naozaj pozitívne účinky. Ak vám nezaberie, je potrebná intenzívnejšia lekárska liečba.

Skúsenosti

Urinal Akut FORTE: Skúsenosti Hodnotenia užívateľov, najmä žien, sú v prípade Urinalu Akut FORTE veľmi pozitívne. Najlepšie je hodnotený vplyv pri výskyte akútnych symptómov, kde prípravok pomáha podľa väčšiny spoľahlivo a najmä pomerne rýchlo. Našiel som však aj niektoré menej lichotivé recenzie a skúsenosti, ktoré popisujú určité účinky ako slabšie.

Je to však daň za to, že prípravok je rastlinného charakteru a teda miera a intenzita jeho vplyvu môže byť značne individuálna. Čo sa týka samotnej ponuky balení aj kúpy, tu som nezaznamenal žiadne negatívne reakcie, práve naopak. Veľkosti balení sú plne dostačujúce.

Účinnosť v praxi je hodnotená kladne najmä vďaka kvalitnému zloženiu, predovšetkým kvôli vyššiemu podielu brusníc. V tejto oblasti má prípravok naozaj oproti konkurencii veľké plus a je ho badať aj na jeho hodnotení. Staviť na lepšie zloženie sa naozaj vyplatí.

AJ DLHODOBÉ SKÚSENOSTI

Niektoré ženy užívajú Urinal Akut FORTE aj dlhodobo a to aj v rámci prevencie. Vtedy veľmi si chvália najmä jednoduché dávkovanie 1 tabletky denne, ktorú stačí užiť ráno alebo večer. jednoduché dávkovanie v tomto prípade súvisí práve s kvalitnejším zložením.

Vlastná skúsenosť

Urinal Akut FORTE: Vlastná skúsenosť Urinal Akut FORTE začala užívať najskôr moja partnerka, ktorá mala pomerne často problémy so zápalom močových ciest. Po dlhej dobe, kedy skúšala naozaj viacero prípravkov našla práve v prípade tohto produktu konečne prostriedok, ktorý jej dokázal viditeľne pomôcť. Nešlo pritom len o prevenciu, ale aj o použitie priamo počas problémov.

Ja som síce s močovými cestami nemal ťažkosti až tak často, ale na základe jej odporúčania som sa rozhodol Urinal Akut FORTE skúsiť. Musím povedať, že ma veľmi pozitívne prekvapil najmä rýchly nástup účinku, keď som mal problém s močovým mechúrom.

Ako som spomenul už v recenzii vyššie, mám pozitívnu skúsenosť aj s kúpou prípravku a tiež s jeho užívaním z pohľadu vedľajších a nežiaducich účinkov. Tie žiaduce sa u mňa naopak obvykle dostavili už v druhý alebo tretí deň používania, čo je nadpriemerne rýchlo.

Výsledok vlastného testovania

Urinal Akut FORTE: Výsledok vlastného testovania Tabletky som užíval už viackrát a dokonca naposledy aj ako súčasť prevencie práve počas obdobia, kedy je riziko výskytu problémov s močovými cestami najvyššie. Musím pochváliť ich účinky, aj keď si uvedomujem, že nie u každého sú rovnako intenzívne.

  • Podľa školského hodnotenia odo mňa dostáva Urinal Akut FORTE známku 1-

Napriek všeobecne pozitívnym účinkom, ktoré mám s tabletkami ja aj moja partnerka, vnímam aj určité nevýhody. Asi najväčšou je, že miera intenzity účinku je dosť individuálna, u niekoho teda nemusia tabletky priniesť tak pozitívny efekt, ako o tom hovorí väčšinová skúsenosť.

Napriek tejto nevýhode však Urinal Akut FORTE určite patrí medzi to najlepšie na našom trhu a to nielen z pohľadu zloženia, ale aj z pohľadu účinkov v praxi. Myslím si, že pokiaľ si tabletky vyberiete, je veľmi vysoká šanca, že vám pomôžu. Navyše, ako jeden z mála prípravkov, pomáha Urinal Akut FORTE aj pri akútnych príznakoch a to pomerne rýchlo.

Zhodnotenie

Urinal Akut FORTE: Zhodnotenie Urinal Akut FORTE nie je žiadnym liekom a nemá ani ambíciu lieky nahradiť. Je to ale veľmi dôležitý podporný prípravok, ktorý pôsobí navyše veľmi prirodzene, keďže má rastlinné zloženie. Vysoká koncentrácia účinných látok a ich kvalitný pôvod sú najsilnejšie zbrane, ktoré tabletky majú a využívajú to aj v praxi.

Oproti konkurencii je nadpriemerne rýchly aj nástup samotných účinkov, hoci uznávam, že existujú aj menej pozitívne hodnotenia tohto aspektu. Treba jednoducho počítať s tým, že tabletky sú prírodného charakteru a preto môžu účinkovať značne individuálne u každého jedného užívateľa. Ja aj moja partnerka si ich ale nevieme vynachváliť.

Okrem iného, aj kvôli týmto dôvodom:

  • Urinal Akut FORTE si viete kúpiť bez lekárskeho predpisu
  • nemusíte sa obávať nežiaducich a vedľajších účinkov
  • prípravok má overený pôvod a naozaj kvalitné zloženie
  • pôsobenie na zdravie močových ciest je naozaj široké

Medzi výhodami nesmiem zabudnúť ani na možnosť užívania pre deti, rovnako tak môžu po predošlej konzultácii užívať tabletky aj tehotné ženy a ženy počas dojčenia. To v prípade mnohých iných prípravkov od konkurencie nie je možné, zloženie Urinal Akut FORTE to však umožňuje.

Na záver mi teda neostáva nič iné, len kúpu prípravku odporučiť. Pozitívne recenzie a skúsenosti neklamali, tabletky patria určite medzi to najlepšie, najmä ak vás trápia akútne problémy dolných močových ciest. Ak sa rozhodnete ich skúsiť, odporúčam objednávku cez Dr. Max, je to najvýhodnejšie a najpohodlnejšie.

Urinal Akut FORTE

  • Pomoc pri bakteriálnej infekcii
  • Podpora imunity
  • Vplyv na močový mechúr

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.66

73 Hodnotení

Dobre ráno chcem sa spytat že či tento liek irina pomáha aj pri úniku moču dakujem

Anna píše 18 septembra 2019 o 04:08

Pridať komentár

Chcem kúpiť